VÄLKOMMEN TILL NYTORPS EKOGÅRD

Mjölkproduktion med djurens och naturens bästa i fokus.

VÄLKOMMEN TILL NYTORPS EKOGÅRD

Mjölkproduktion med djurens och naturens bästa i fokus.

Vi heter Jacob och Elise Larsson och bor i natursköna Vebomark, ca 17 km väster om Lövånger. På vår gård, Nytorps Ekogård, bedriver vi ekologisk, KRAV-certifierad, mjölkproduktion med djurens och naturens bästa i fokus.

Korna bor i en stor toppmodern ladugård där de går fritt i lösdrift och mjölkas i mjölkrobot. Under sommarhalvåret är de ute och betar gräs. Djurens välmående står alltid i fokus hos oss.

På gården används inga gifter eller konstgödsel och djuren äter endast ekologiskt foder. Vissa fält sår vi med blommande växter för att gynna humlor, bin, fjärilar och andra pollinatörer.

Vi odlar även grönsaker för självhushållning med stort fokus på det naturliga kretsloppet med gårdens kogödsel, täckmaterial och regnvatten. På gården finns även ankor och kaniner.

När något djur måste lämna gården skjutsar vi själva djuret till det lilla slakteriet i Burträsk för ett värdigt avslut. Köttet vi säljer är av rasen Jersey. Jerseyköttet rankas högt världen över med sin goda köttkvalité. Köttet är marmorerat, mört, saftigt och smakrikt.

Välkomna att handla ekologiskt kött från vår gård!

Följ oss gärna på Instagram