VÄLKOMMEN TILL BARKBRÖDSBAGARN

Han bakar tunnbröd på tallbark.

VÄLKOMMEN TILL BARKBRÖDSBAGARN

Han bakar tunnbröd på tallbark.

På 1800-talet var det barkbröd som bönder och skogsmän åt för att hålla sig mätta. Cirka 200 år senare bakar Anders Hallberg samma typ av bröd till Nobelfesten.

Anders startade företaget Barkbrödsbagarn och precis som namnet antyder så bakar han bland annat bröd på bark.

– Tallbarken ska man plocka på våren. Du tar bort det bruna ytterlagret på barken och där hittar du den vita barken som används till bakning, säger Anders.

Anders är ensam om att baka bröd på bark i Skellefteå kommun, något som däremot var vanligare förr på 1800-talet då brödet åts som överlevnadsmat. Men redan då var det inget dåligt bröd. Idag är det inte någon överlevnadsmat och Anders bröd har både prisats och serverats på Nobelmiddagen.

Nu har du som kund även möjlighet att köpa Barkbrödsbagarens produkter i Lövånger Saluhall.

Följ Barkbrödsbagarn på Facebook