VÄLKOMMEN TILL NORDIC CHOCOLATE

Norrlands första och enda chokladfabrik.

VÄLKOMMEN TILL NORDIC CHOCOLATE

Norrlands första och enda chokladfabrik.

Vi tillverkar handgjord bean to bar-choklad med fokus på hållbarhet, kulturarv och innovation.

Vår handgjorda bean-to-bar choklad Nordic Chocolate tillverkas i vår chokladfabrik i Umeå. Kakaon kommer från ekologiska kooperativ i syd- och centralamerika från människor vi lärt känna genom åren. Vi skalar, rostar och stenmaler fina aromatiska kakaobönor i en skonsam process för att bevara kakaons antioxidanter och unika smak.

Vi smaksätter med nordiska bär och läkeväxter som torkats och malts lokalt, tex åkerbär som endast återfinns i den arktiska zonen. Vi utvecklade en innovativ frystork för att kunna förädla lokala bär på ett hållbart sätt. Detta är Sveriges första fossilfria frystork och drar ca 75% mindre energi än konventionella torkar. Ett annat innovativt projekt vi driver är extraktion av antioxidanter från kakaoskalen med superkritisk koldioxid.

Vi har genom åren tilldelats en rad olika internationella priser för vår choklad. Det vi dock är mest stolta över är vårt gedigna hållbarhetsarbete inom såväl ekologisk som social hållbarhet. I vår produktion arbetar vi cirkulärt med både råvaror och förpackning. Vi eftersträvar minimalt med spill och tar vara på restströmmar. Innerförpackningen består av cellulosa från potatis och rödbeta. Ytterförpackningen är tillverkad av återvunnet papper och certifierat FSC.

Nu finns delar av vårt sortiment på Lövånger Saluhall.

För mer information titta in på vår hemsida