VÄLKOMMEN TILL EKOGÅRDEN I KRÄKÅNGER

Ekologisk mat, hantverk och lammuppfödning.

VÄLKOMMEN TILL EKOGÅRDEN I KRÄKÅNGER

Ekologisk mat, hantverk och lammuppfödning.

Regina och Oskar Berg, bönderna på Ekogården i Kräkånger. Här lever vi vår dröm med grönsaksodling och får och ett stort intresse för ekologisk mat och hantverk.

En slingrande grusväg tar dig fram till gården som ligger naturskönt beläget vid havet i Lövsele, ca 5 km söder om Lövånger. Vi odlar KRAV-certifierade grönsaker på friland och driver en ekologisk lammuppfödning. I vår charmiga gårdsbutik hittar du gårdens produkter som nyskördade grönsaker, lammkött, hantverk och mysiga lammskinn. Blickar du ner mot havet ser du grönsaksodlingar och får som betar på strandängen.

Får och lamm är fantastiska landskapsvårdare som älskar sly och buskar och hjälper till att hålla landskapet öppet. Nere vid havet har vi restaurerat ett gammalt strandbete som varit igenväxt i många år. Där går nu tackorna och betar, håller landskapet öppet och dessutom bidrar till en ökad biologisk mångfald. På gården bor 250 tackor och deras lamm + några avelsbaggar. De är av den nyfikna och sociala rasen Gotlandsfår och den lugna korsningsrasen Finull/Texel. Vi tar tillvara på allt från fåren, både kött, skinn och ull och förädlar till fantastiska produkter.

Lammkött är ett naturligt och mört kött med en mild och karaktäristisk smak. Vi erbjuder lammkött av högsta kvalitet från gårdens ekologiska lammuppfödning. När lammen ska slaktas kör vi dem själva till det lilla slakteriet i Burträsk.

Vi odlar grönsaker på friland på ca 1,5 ha. Morötter, kål av alla de slag, trädgårdsgrönsaker och potatis. Under den hektiska sensommaren/hösten skördar vi för glatta livet och säljer i vår gårdsbutik, Lövånger Saluhall, Bondens marknad, Reko-ringar och restauranger.

Varmt tack för att du handlar från oss! / Regina & Oskar

För mer information titta in på vår hemsida