VÄLKOMMEN TILL GLASSBONDEN

Med naturliga smaktillsatser erbjuder vi både nya och traditionella smaker & smakkombinationer.

VÄLKOMMEN TILL GLASSBONDEN

Med naturliga smaktillsatser erbjuder vi både nya och traditionella
smaker & smakkombinationer.

Gården

I Väster Selet Vännäs kommun ligger Kobacka gård, Tomas är 4:e generationen bonde på gården. Namnet Kobacka fick gården då Helena flyttade ut 1993, hon har vuxit upp på Grisbacka i Umeå och hamnade på Kobacka. Gården ligger på en höjd vid Vindelälven med betande kor nedanför. Till gården hör även några skogsskiften.

Det här är vi

Helena Ågren: Jag är recept & kvalitetsansvarig för vår glass. Har gått kurs på Eldrimner, SIK (Institutet för Livsmedel & Bioteknink AB), Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Vild Älgört som jag äter med lime marinerade hallon & mörk choklad.

Tomas Ågren: Jag hjälper till vid glasstappning, paketering & är maskinansvarig. Har gått kurs på Eldrimner, Battaglia import och med Thorkil Boisen. Min favoritglass är Hjortron Kola.

Glassen från Västra Selet

Sedan 2010 tillverkar vi glass i vårat lilla gårdsmejeri. Fram till 2022 mjölkade vi våra kulliga kor och använde den färska feta mjölken till att göra glassmix, idag köper vi in den Norrländska mjölken från Norrmejerier. Den pastöriseras, smaksätts, fryses & tappas sedan upp manuellt i olika förpackningsstorlekar.